Als je twijfelt over deze training zeg ik: gewoon doen, het versterkt je zelfvertrouwen

By on 25 oktober 2017 in

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

De titel “Van Kramp naar Kracht” sprak mij aan, ik wilde minder verkrampt worden in mijn werk en vooral in contact met mijn collega’s. Ik wilde mezelf durven en mogen zijn, niet minder dan je universitair geschoolde collega’s, er mogen zijn met al mijn kwaliteiten en mogelijkheden, zodat je bevrijd je werk in de gemeente mag doen.

Kortom: ik wilde mijn kwaliteiten als kerkelijk werker meer durven profileren.

De training heeft mij laten zien: waar kom je vandaan, uit welk gezin en traditie, waar liggen je valkuilen, je angsten? Hoe herken je de kramp?

En de training heeft mij leren kunnen omgaan met de kramp als je toch erin schiet.

Had ik de training Van Kramp naar Kracht niet gedaan, dan was ik misschien gestopt als kerkelijk werkster en had ik met frustratie afscheid moeten nemen van het werk in de gemeente.

Nu gaat het een stuk beter in mijn werk, mijn collega’s waarderen mij zoals ik ben en hoe ik mijn werk doe. Ik moet soms mijn grenzen bewaken en word soms in vergaderingen overschaduwd, maar zal blijven doorgaan met mijn “mezelf” te laten zien.

Als je twijfelt over deze training zeg ik: gewoon doen, het versterkt je zelfvertrouwen. Alles weet je al, zit diep in jezelf verborgen, maar je bent je meestal niet bewust waar die kramp vandaan komt. Het onderbewuste wordt bewust gemaakt door de training.

Ik heb opnieuw mogen ervaren: Alles is verbonden met elkaar en iedereen.