Ik denk dat ik zou zijn vastgelopen…

By on 20 december 2019 in

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

De belangrijkste reden om met Marieke in zee te gaan was dat ik de behoefte had naar mijzelf te kijken. Ik was niet tevreden over mijn functioneren. Ik wilde in mijn werk meer ruimte innemen, onzekerheden aanpakken en meer in control zijn en de leiding nemen.

Het nadenken over en uitpluizen van mijn rol in het gezin waarin ik geboren en groot geworden ben en hoe dat nog altijd meespeelt in hoe ik nu reageer heeft mij tijdens de training en coaching geholpen. Ik heb geleerd om liefdevoller en effectiever met die rol en bijbehorende manier van reageren om te gaan. Dat niet te zien als een handicap maar als een kracht. Dus ik zit nu meer op de zaken waar ik verantwoordelijk voor ben en die ik wil aanpakken. Ook denk ik meer na voor ik reageer en gebruik ook andere manieren dan mijn veilige en niet altijd even toepasbare rol met bijbehorend gedrag. Daarnaast ben ik weer actiever in het toepassen van provocatief handelingsrepertoire, wat ik goed beheers.

Als ik de training “Ruimte voor Resultaat” bij Marieke niet had gedaan denk ik dat ik zou zijn vastgelopen in mijzelf en in mijn werk. Wat beslist ook heeft bijgedragen aan mijn positieve ontwikkeling is dat ik in de training gewoon mijzelf kon en mocht zijn, dat er ruimte was voor mijn stevige en gekke kanten en mijn onzekerheden. En dat alles begeleid door Marieke die ik heb leren kennen als een enigszins chaotische, zeer empathische, volgzame en tegelijk trefzekere coach.