Krijg helder wat er is en wat je nodig hebt

By on 20 mei 2019 in

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik kwam net uit een burn-out en zocht bij Marieke hulp. Ik wilde leren mijn grenzen beter te bewaken en beter met conflicten en kritiek om te kunnen gaan.

De VIPtraining “Van kramp naar kracht” bracht mij het inzicht dat angsten om tekort te schieten en de behoefte om steeds weer te willen verbinden diep in mijn jeugd al verankerd liggen. Dit heeft geleid tot gesprekken hierover met mijn ouders. Waardevol was ook dat Marieke mij deed beseffen dat in een gesprek ieder zijn eigen context met zich meedraagt. Dat maakte des te meer duidelijk dat kritiek vooral iets zegt over de behoefte van de ander. Dit helpt mij om kritiek minder op mijzelf te betrekken.

In het pastoraat durf ik nu vaker een tegenover te zijn, uit te dagen en samen te kijken naar een probleem. Daarbij lukt het me steeds beter om kritieken die mensen te pas en te onpas uiten te relativeren naar mezelf, terwijl ik de persoon die de kritiek uit nabij blijf.
Marieke straalt vrolijkheid en veiligheid uit. Al snel had ik het gevoel gekend en begrepen te zijn. Met name genoot ik keer op keer van haar provocaties die mij steeds weer uit de tent lokten, waardoor ik de ene keer uit mijn vel sprong en de andere keer moest schaterlachen. Marieke stelt zichzelf kwetsbaar op en laat ook veel van zichzelf zien.

Ga eens praten met Marieke en krijg helder wat er is en wat je nodig hebt. Zij kan je goed helpen te analyseren waar het mis gaat, waar het in je biografie wortelt en hoe vastgeroeste patronen weer in beweging kunnen komen.