Meer luchtigheid en lichtheid mijn werk …

By on 2 november 2017 in

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Ik had het gevoel vastgelopen te zijn door een situatie op mijn werk en wilde ontdekken wat mijn rol daarin was en hoe ik weer verder zou kunnen. Ook wilde ik ontdekken hoe ik met wat meer luchtigheid en lichtheid mijn werk zou kunnen doen. De titel ‘ Van kramp naar kracht’ sprak me dan ook gelijk aan in combinatie met ‘ Van ploegen naar plagen’. Om dat te combineren in het trainingsprogramma “Ruimte voor Resultaat” leek me een prachtig vooruitzicht.

De training heeft mij zeker geholpen!

De basis (het contextuele gedeelte) heeft mij zicht gegeven op de rollen en verantwoordelijkheden die ik vaak onbewust op me neem vanuit mijn familiegeschiedenis. De training werkte als een eye-opener en gaf voor mij veel helderheid op het gebied van verantwoordelijkheid nemen. Welke verantwoordelijkheid heb ik en welke neem ik? Wat is goed hierin voor mij en de ander? Het helpt me nu ‘nee’ te zeggen waar dat nodig is, zodat anderen ook hun plek kunnen innemen. Hierdoor kan ik veel bewuster keuzes maken en de ruimte innemen die mij toekomt en ruimte laten die anderen toekomen.

Deze basis was voor mij noodzakelijk om met de prachtige en uitdagende provocatieve training aan de slag te gaan. Deze heeft mij de lichtheid en humor gegeven waar ik naar zocht. In gesprekken kan ik nu de provocatieve insteek inzetten waardoor de gesprekken minder zwaar zijn, we meer lachen en een andere manier van verbondenheid ervaren.

Marieke is toegankelijk, warm, deskundig, echt en brengt ook zichzelf in wat erg prettig is tijdens de training. Speciaal de moeite waard is dat ze alleen aan de slag gaat met iemand die echt wil werken aan zijn of haar vragen. Ze is oprecht betrokken.

Als je dus met je vraag aan de slag wilt en je voelt je aangesproken door de omschrijving van de training op de website, neem dan de stap, het levert je echt iets op.