Je hebt twee soorten… Een zomerse overweging

By on 23 juli 2014 in Provokant

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Hoewel de bijbel een verzameling geschriften is waarin het menselijk leven in al haar aspecten belicht wordt, hebben de bijbelse schrijvers er ook een handje van om de lezers of aangesprokenen, wij dus, tot een keuze uit te dagen. Kies dan het leven! (Deuteronomium 30:19) Heel vaak laten de bijbelse auteurs ons dan ook kiezen uit twee uitersten.

Neem de teksten die voor aanstaande zondag op het rooster staan: Jesaja 40: 12-25 en Mattheus 13: 24-30, 36-43. In Jesaja 40 wordt nog eventjes fijntjes uit de doeken gedaan hoe het zit: je hebt alles en je hebt niets. God is alles (wie raadpleegt Hij, wie biedt Hem inzicht?) en de volken zijn minder dan niets. Dat we het maar even weten!
En Mattheus laat Jezus in een gelijkenis de mensen verdelen in: onkruid en tarwe. Onkruid zijn de kinderen van het kwaad, tarwe zijn de kinderen van het Koninkrijk van recht en vrede. Er zijn twee soorten mensen!

“I rest my case”. Voor diegenen die hier helemaal niets mee kunnen, of zich juist teveel onkruid weten, hierbij ook de psalm van deze zondag:

“Wijs dan, Heer, mij Uw weg, dat ik wandelen mag in Uw waarheid;
Richt mijn hart onverdeeld op dit ene: ontzag voor Uw Naam.
Zo loof ik U Heer, in oprechtheid.”(psalm 86:1)

Leuk dat je mijn berichten leest!

Meld je aan voor de maandelijkse e-zine van Onverwacht Opgewekt.

En ontvang bovendien gratis de zelftest "Hoeveel ruimte heb jij voor resultaat?"

Check je email om je definitief in te schrijven!