Humor en de grond waarop je staat

By on 8 januari 2020 in Provokant

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Als het nieuwe jaar nog als een dik pak vers gevallen sneeuw voor je ligt…zie je altijd kans voor nieuwe wegen, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden! Ben je inmiddels een week verder het nieuwe jaar in, heb je wellicht al de nodige teleurstelling,verdriet of irritatie te verstouwen gekregen. Dan zie je onvermijdelijk de oude patronen uit het ongerepte wit tevoorschijn komen. Is dat erg? Welnee, totaal niet! Wie zegt dat die oude wegen slecht waren? Het leven blijft verrassen en onaangename gevoelens horen daar nu eenmaal bij. Maar als je het wel erg vindt, dán wordt het tijd dat je er iets aan gaat doen.

Humor
Humor gaat je helpen, wat je ook gaat doen het komend jaar. Het woord “humor” komt uit het latijn en betekent: “vocht, sap”. Als je uit elke levenssituatie de “juice” kan persen ben je een groot levenskunstenaar. Dan weet ik dat je een fijn gevoel voor humor hebt en goed getrainde lachspieren. Dat betekent niet dat je altijd maar moet lachen. Wel dat je, op welke grond je ook gaat, jezelf goed verend kan houden.

De grond waarop je staat en gaat
Als de grond waarop je staat niet mee veert, keihard is, dan is het zaak dat je je spieren goed gebruikt om de klappen van je gang op te vangen. Ik loop tegenwoordig graag hard om de sappen te laten stromen. Maar in de stad loop ik altijd op beton. Als ik niet zelf verend loop, krijg ik onherroepelijk last van mijn rug. Humor is een springerig iets. Nieuwe wegen vergen ook vaak een sprong. Een sprong in het diepe of een “leap of faith”? Hoe dan ook, goed getrainde spieren zijn een must als je gaat over wegen die totaal niet meegeven.

Ik wens je een veerkrachtig en gezegend 2020 en hoop je met mijn maandelijkse brief tips te blijven geven hoe je je lachspieren kan blijven trainen.

Leuk dat je mijn berichten leest!

Meld je aan voor de maandelijkse e-zine van Onverwacht Opgewekt.

En ontvang bovendien gratis de zelftest "Hoeveel ruimte heb jij voor resultaat?"

Check je email om je definitief in te schrijven!