Liefdevol, geestig en uitdagend ruimte maken voor… het onverwachte

By on 29 april 2014 in Provokant

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Liefdevol: Vraag jezelf eens af: wat ik doe, doe ik dat uit overtuiging dat dat goed is, of doe (of laat) ik dingen uit angst? Angst dat ik niet aardig gevonden word als ik ermee stop (of mee begin), angst voor repercussies, angst voor verlies van baan, geld, zekerheden… Als het antwoord “ja” is, “ja, ik doe dit en dit uit angst” vraag jezelf dan eens liefdevol of je er dan wel mee moet doorgaan? Dit jezelf afvragen is de eerste stap uit de vicieuze cirkel van angst en gehoorzaamheid en opent een nieuwe wereld vol onverwachte mogelijkheden!

Geestig: Veel van wat ons, onverwacht, gegeven wordt gaat aan ons voorbij, omdat we zo gefocused zijn op de dingen die we doen. Leef eens de dag in een ontvangende modus en vergeet niet alles wat je ontvangt ook uit te pakken! De dag is al een gave, maar daarin vallen ons vele onverwachte kadootjes toe: de zon, ga er ook al heb je het druk, even een paar minuten in zitten. Dat compliment over wat je deed en zei, hoor het, ontvang het. Als je er op let en je bent in een aannemende houding, dan zul je zien dat het je aan tijd en aandacht ontbreekt om alles op te nemen wat je, zomaar onverwacht, geschonken wordt en kom je in een geestige, opgeruimde stemming.

Uitdagend: Naast jezelf afvragen of je de dingen doet omdat je vind dat ze goed zijn om te doen en naast een ontvangende houding aannemen kun je ook nog eens vertrouwen op die stille stem in je hart. En dan ga je opeens opstaan uit je stoel om je goede woorden tot de ander te benadrukken met je lichaamstaal, zoals je ingeving dat zei. Dans met iemand, als je hart je dat ingeeft en diegene zal dat nooit vergeten. Luister naar je intuïtie en ga op bezoek bij die vrouw waarvan je hoorde dat ze in het ziekenhuis lag, ook al hoort ze niet bij de mensen van je huidige werkkring. Ruk je los uit het keurslijf van: “Dat kan toch niet…” en treed de ruimte van het onverwachte binnen… je zult versteld staan!

Leuk dat je mijn berichten leest!

Meld je aan voor de maandelijkse e-zine van Onverwacht Opgewekt.

En ontvang bovendien gratis de zelftest "Hoeveel ruimte heb jij voor resultaat?"

Check je email om je definitief in te schrijven!